Vermist

Help, mijn kat is vermist!

Je kat wordt vermist… wat nu? Deze vraag is voor ieder huishouden de eerste, pak ‘m beet, 24 uur verschillend. Het asiel wordt regelmatig benaderd door wanhopige kattenbaasjes. Is je kat langer dan normaal van huis en komen de zorgen nu echt aanzetten, dan kun je gebruik maken van onderstaande tips:

Praktische tips voor het vinden van je vermiste huisdier

Hang in de buurt (portieken, bomen, winkels etc.) briefjes op met een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van je huisdier en verspreid deze ook huis aan huis. Praat met zoveel mogelijk buurtgenoten over de vermissing. Ken je iemand in de buurt die zwerfkatten eten geeft, zoek dan contact met hem of haar. Deze mensen kennen hun groepje zwerfdieren precies en weten het meteen als er een nieuwe kat bij komt.

Huiskatten zijn op straat direct de kluts kwijt. Ze verschuilen zich in gaten onder huizen, in bosjes en onder struiken in de nabije omgeving. Zij komen pas tevoorschijn om hun huis en voedsel te zoeken als het op straat stil is geworden. Zoek daarom ‘s avonds, bij schemering óf zo laat mogelijk en/of ‘s ochtends als het licht begint te worden. Neem geen vreemden mee, dat kan het dier schuw maken.
Heb je het vermoeden dat je kat op een zolder, in een schuurtje of in een onderhuis opgesloten is geraakt, vraag dan of je daar mag zoeken. Weigert men medewerking te verlenen, zeg dan dat je bang bent dat je dier de boel zal bevuilen. Dat wil nog wel eens helpen!
Zet eten neer. Het is toch niet erg als een ander dier dit eventueel opeet? De eerste dagen nadat het dier is zoekgeraakt zal het nog niet tevoorschijn komen, maar daarna moet het er wel op uittrekken om zijn kostje bijeen te scharrelen.

Een betrouwbaar kanaal is Amivedi. Hier komen onze binnengekomen zwervertjes ook op te staan. Als je op deze site van de Amivedi zoekt, als trefwoord ‘Oostzaan’ bij uitgebreide zoekopties invult, krijg je een overzicht van de katten die hier opgevangen zijn. Er staat bij de betreffende kat bij Signalement dan ‘binnengekomen bij asiel nrd Oostzaan’ bij.

Wat niet te doen:
Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen dat je de kattenbak buiten moet zetten, wat grit moet uitstrooien o.i.d. Doe dit niet!
Dit zal geen positieve bijdrage leveren aan het zoeken naar je kat en is geen proactieve manier om ze terug te krijgen.

 

Neem contact op met:

Je plaatselijke dierenarts.

Dierenambulance Amsterdam
Voorlandpad 2, 1098 TZ Amsterdam, telefoon: 020-6262121.

Dierenambulance Purmerend:
Alarmnummer: 0299-432 338

Infolijn: 0299-436 084

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ), telefoon: 020-6190357.
De SAZ vangt, steriliseert of castreert zwerfkatten in Amsterdam.

Registreer je dier bij de speciale site van de Dierenbescherming Amsterdam Mijndieriszoek.nl

Amivedi Amsterdam, afdeling katten: 088-0064660
Amivedi Amstelveen; 088-0064655
Algemeen nummer van Amivedi 0900-2648334

Waarom zoveel adressen?

Neem alsjeblieft met zoveel mogelijk instanties contact op. Je stelt je niet aan, je dier, je kind, wordt vermist, dan mag je je best zorgen maken! Uit eigen ervaring zijn wij erachter gekomen dat er geen goede communicatieuitwisseling bestaat tussen verschillende instanties. Toen we een konijn hadden gevonden en de dierenarts, het asiel en Amivedi hadden gebeld, kregen we nul respons. Uiteindelijk bleek dat de eigenaresse alleen met de dierenambulance had gecommuniceerd. Twee weken later had ze met Amivedi contact gezocht en is het konijn alsnog met zijn baasje herenigd. Dus geef aan zoveel instanties, buren, vrienden en kennissen door dat uw dier zoek is, des te groter is de kans dat u deze (spoedig) terugvindt.
Vergeet niet je verloren of vermiste dier in te schrijven bij www.petlook.nl.
Deze site beoogt (gechipte) dieren met behulp van internet snel weer terug te brengen naar hun eigenaar.

Geef de moed niet op!

Veel dieren worden na weken, soms zelfs na maanden, toch nog teruggevonden. Dus: BLIJF ZOEKEN! Hopelijk helpen deze tips en vindt u uw huisgenoot snel weer terug. Wij wensen je hierbij heel veel succes!
De medewerkers van Mijndieriszoek.nl vergelijken alle meldingen van vermiste en gevonden dieren met de reeds aanwezige meldingen. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat zij beschikken over een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van uw huisdier. Als je denkt dat je een onvolledige omschrijving hebt doorgegeven, bel hen dan gerust nog eens om de aanvullende gegevens door te geven.

 

Openingstijden

Maandag       09.00 – 17.00
Dinsdag         09.00 – 17.00
Woensdag     09.00 – 17.00
Donderdag    09.00 – 17.00
Vrijdag           09.00 – 17.00
Zaterdag       09.00 – 17.00

Zon- en feestdagen gesloten

Alleen open voor afspraken of donaties.

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2021