Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligers zijn onmisbaar. De hulp van vrijwilligers is van onschatbare waarden en stelt ons in staat te doen wat wij doen: Katten de best mogelijke zorg geven en het perfecte huisje voor ze te vinden.

Zonder de honderden vrijwillig(st)ers die Stichting Dierenleed sinds 1970 hebben geholpen, zou de Stichting en het asiel niet zo veel bereikt hebben als het nu voor elkaar heeft gekregen. Net als de katten, wisselen ook de vrijwilligers vaak van plek. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers, vooral nu de zomer eraan komt. Wij zijn op zoek naar:

Dierverzorgers

Als dierverzorger ben je de ogen en oren in de kennel. Je draagt zorg voor het verzorgen van de kennel qua schoonmaak in de breedste zin van het woord. Kattenbakken met diarree draai je je hand niet voor om en een plasje naast de bak wordt vakkundig weggepoetst.

Je houdt dat katten qua gezondheid in de gaten en noteert bijzonderheden op de daarvoor aangeboden daglijst. Ook is het fijn wanneer je dit met de eindverantwoordelijke van de dag even doorneemt. Natuurlijk heb je een groot hart voor katten, ben je naar de katten toe rustig en vindt je het niet erg om als hun personeel ingezet te worden. Ook is het belangrijk dat je de katten voorziet in aandacht wanneer ze hierom vragen.

Vanwege de lichamelijke belasting en de uit te voeren werkzaamheden is dit helaas geen geschikte functie voor minder validen of mensen met hele zwakke magen. De schoonmaakwerkzaamheden worden tussen 9:00 en 13:00 uitgevoerd.

Onze voorkeur gaat uit naar minimaal 1 dagdeel in de week, maar in overleg is er veel mogelijk. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Socialiseerders (Op dit moment zijn er geen socialiseerders nodig)

Een socialiseerder is iemand met heel veel geduld en begrip. Je moet het niet erg vinden dat een kat heftig blaast, je een haal geeft of juist doodsbang wegduikt. Sommige katten zijn erg getraumatiseerd en zijn daardoor niet plaatsbaar. Jouw taak is om dit bange of boze beestje weer vertrouwen te geven in de mensheid. Door bijvoorbeeld alleen maar naast ze zitten, proberen met ze te spelen, proberen ze te aaien. Ze laten weten dat je hand niet eng is. Dat mensen niet eng zijn. Soms lukt het en zie je heel langzaam weer een lieve, aaibare kat tevoorschijn komen. Maar dat kan maanden duren. Dus geen ‘gezellig katten aaien’. Het is moeilijk en soms frustrerend werk. Maar als je succes hebt en je hebt een blije, tevreden kat die geplaatst kan worden heb je eer van je werk!

Omdat het werk is met veel verantwoordelijkheid is de minimum leeftijd 18 jaar.

Interieur verzorg(st)er

Naast het verzorgen van de katten is ook de uitstraling van het asielgroot belang. Hierin zouden wij ook heel goed wat hulp kunnen gebruiken. Is schoonmaken en netjes verzorgen van interieur en exterieur u op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met u in contact.

Klusjesman/vrouw

Verstand van katten hebben we, maar timmeren besteden we liever uit. Zoals het bij een ieder thuis is, is het ook in het asiel: er is altijd wat te doen! Er zijn onder andere plannen om enkele verblijven te vertimmeren om meer bewegingsruimte te creëren voor de katten. Maar uiteraard hebben we ook kleine, dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden, maar bij gebrek aan vakbekwame mensen blijven liggen.

Wenst u meer informatie of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Stuur dan een mail naar info@dierenasieloostzaan.nl. Het telefoonnummer is (020) 633 5400. Overigens ontvangt u een kleine vergoeding voor het vrijwilligerswerk.

Waarschuwing!

Vrijwilliger worden in het asiel brengt een groot risico met zich mee, u wordt waarschijnlijk besmet met hetzelfde virus als alle andere vrijwilligers, namelijk het kattenliefdevirus. U komt er niet meer vanaf en inenting is niet mogelijk! Heerlijk toch, al die dankbare beestjes om u heen!

Openingstijden

Maandag       09.00 – 17.00
Dinsdag         09.00 – 17.00
Woensdag     09.00 – 17.00
Donderdag    09.00 – 17.00
Vrijdag           09.00 – 17.00
Zaterdag       09.00 – 17.00

Zon- en feestdagen gesloten

Alleen open voor afspraken of donaties.

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2021