Katten in de pleeg

Word pleeggezin!

Als kattenliefhebber is er soms een hevige kriebel om te helpen. Helaas zit niet iedereen in een situatie om zich voor langere tijd te binden aan een huisdier. Pleeggezin worden is dan een gouden kans!

Je kunt je liefde voor katten helemaal kwijt en tegelijkertijd biedt je katten de best mogelijke optie voor herplaatsing!

 

Vaak wordt er gedacht dat het voornamelijk draait om de tijdelijke opvang van kittens met of zonder moeder. Voor deze katten is het natuurlijk ongelofelijk belangrijk om in de juiste omgeving op te groeien om het best mogelijke toekomstperspectief te creëren.

Echter geldt juist voor veel oudere katten dat een pleeggezin van onschatbare waarde kan zijn. Veel van deze katten hebben weinig extra zorg nodig maar zijn gewoonweg niet in staat om goed om te gaan met een asiel situatie.
Deze katten zijn bijna altijd extreem knuffelig en willen niets liever dan zoveel mogelijk bij je te zijn.

Voor bijna elke situatie kan er wel een geschikte pleegkat zijn!

Minelli
Lucy (4)
Hope (3)
Maya
zogen
Sieb12 (2)

Wat is er nodig om pleeggezin te worden?


- Je bent een echte kattenliefhebber/kenner en gemotiveerd
- Je hebt voldoende tijd
- Je woont niet veel verder dan ongeveer 20 minuten van het asiel
- Je hebt beschikking over eigen vervoer om met de katten naar onze dierenarts te gaan en benodigdheden op te halen in het asiel
- Naast het verzorgen en socialiseren, is het ook van belang dat je in kunt schatten hoe het gaat met de katten. Dit is een proces dat wij graag begeleiden!

Bij veranderingen in gedrag of gezondheid neem je direct met ons contact op en gaan we samen regelen dat het opgelost wordt.

Indien je zelf huisdieren hebt is het belangrijk dat:

- Je eigen huisdieren volledig gezond zijn (geënt, ontwormd, ontvlooid)
- Je eigen katten gesteriliseerd/gecastreerd zijn
- Je gedurende de volledige opvangperiode een aparte, inpandige ruimte hebt (dus geen schuurtje)

Er begrip is voor de situatie dat er minder pleegmogelijkheden zijn. Veel katten zijn of niet gewend aan, of niet in staat goed te wennen aan andere dieren. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de katten en iets waar we graag in overleg over gaan!

Denk je dat je alles “in huis hebt” om pleeggezin te worden en zou je graag katten een liefdevolle tijdelijke verzorging geven? 

Vul dan onderstaand formulier in!

Alleen open op afspraak | 020-6335400 (13.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2024