Adoptie Op Afstand

Binnen het asiel zijn er een aantal katten die om verschillende redenen moeilijker geplaatst worden dan andere katten. Vaak zijn dit medische redenen, maar ook moeilijker gedrag of een combinatie hiervan. Deze katten kunnen op afstand geadopteerd worden. Voor 12,50 per maand ben je al adoptant van één van deze katten. Voor informatie kijk hier.

Voor meer informatie kunt u ons bellen 020-6335400 of mailen naar info@dierenasieloostzaan.nl.

Er zijn ook adoptiekatten die geplaatst zijn dit jaar, of een belangrijk verhaal te vertellen hebben. Deze hebben in de tijd dat ze in het asiel hebben gezeten ook steun ontvangen. Hun verhalen, informatie en foto’s na plaatsing zijn makkelijk te vinden via onderstaande knoppen.

Hero

Geslacht: Kater
Leeftijd: ~6 jaar
Reden: Lang zwerfkat geweest en geen socialisatie gehad. Heel erg bang voor mensen. Komt wat meer los, maar rent bang weg als je ook maar een beetje in de buurt van hem komt.
Specialiteit: Als hij zich laat zien, prachtig om naar te kijken; echte zwerfkaterkop

Lucifer!

Geslacht: Kater
Leeftijd: 11 maanden
Reden: Een moeilijke start

Lucifer had een heel ernstige verkoudheid te pakken toen hij binnenkwam in het asiel. Anders dan zijn zusjes en broertjes kwam er maar geen klik met mensen. Hij bleef maar kwakkelen en we besloten hem bij de rest te doen in de kennel. Hij bloeide direct op: zijn ogen werden schoner, na wat genies was ook dat afgenomen en nu ziet hij er keurig en gezond uit.

Mensen liggen hem nog steeds niet, buiten het verkrijgen van eten natuurlijk. Katten daarentegen; hij kan niet zonder. Omdat hij geen toenadering naar mensen zoekt en de rest wat makkelijker is, slaat hij ook steeds mis om echt goede vriendjes te worden. Lucifer wast andere sociale katten, gaat gestaag mee op onderzoek uit als de lichten uitgaan en ligt soms samen met andere katten. We hopen dat er snel een kattenmaatje komt die hem het gunt zodat ze samen geplaatst kunnen worden.

Lucifer is nu wel op het punt gekomen dat als je achter een raam staat en lief tegen hem praat, hij uitgebreid gaat rollen, praten alsof hij een vogeltje ziet en helemaal relaxed is, dus een grote stap in de goede richting. Echter blijft dit alleen nog zo als je buiten de kennel staat. Ondertussen zijn we alle mogelijkheden en opties voor hem aan het bespreken en krijgt hij veel aandacht van onze onmisbare socialiseerders.

Storm

Geslacht: Poes
Leeftijd: 1 jaar 7 maanden
Reden: Totaal niet gewend aan mensen. Staartamputatie gehad. Goed mogelijk dat hij getraumatiseerd is door mensen.
Specialiteit: Zij knapt met tijd steeds meer op en wordt steeds mooier. Socialisatie laat nog weinig vordering zien. Ze is nog aan de kennel en de routine aan het wennen.

Reeds geplaatste adoptiekatten!

Harly (geadopteerd 16-02-21)

Geslacht: Kater
Leeftijd: ~3.5 jaar
Reden: Lang zwerfkat geweest en geen socialisatie gehad. Was heel erg bang en komt steeds meer los. Kan al geplaatst worden bij de juiste mensen.
Specialiteit: Heerlijk kop, tekening en knuffellooks

Pilou & Pixi (geadopteerd 30-01-21)

Pilou en Pixi waren altijd aan het knuffelen, met elkaar, of met hun grote broer Pascal. Pascal vond zijn grote knuffelliefde in Lais, waardoor de twee zusjes samen achterbleven. Nu zijn ze geadopteerd en iedereen hoopt dat ze snel hun weg zullen vinden!
Doordat ze altijd moeite hebben gehad om zich aan de omgeving en mensen aan te passen zullen we hun ontwikkeling op deze pagina bij gaan houden, tot het moment waarop ze volledig gewend knuffels durven en willen ontvangen!

Pascal en Lais (vertrokken 20-01-21, geadopteerd 01-03-2021 )


Na lang in het asiel te hebben gezeten en optimaal te hebben genoten van het gezelschap van andere katten is de beslissing genomen ze voor uitwisseling over te plaatsen naar Stichting Zwerfdier te Alkmaar. We zullen hun ontwikkeling hier bijhouden in de hoop dat ze in hun nieuwe omgeving gedijen en uiteindelijk een adoptie in het verschiet zal staan! Met zekerheid is te zeggen dat Pascal alle katten voldoende knuffels zal geven.

Na een niet al te lang verblijf bij Stichting Zwerfdier, is dit heerlijke duo geadopteerd!!!!

Lilou (vertrokken 04-2021)


Lilou is overgeplaatst naar Stichting Wetland Cats. Ze had ontzettend veel moeite met het aanpassen in onze omgeving en elk nieuw gezicht, kat of mens, beperkte haar in haar vrijheid. Ze was niet in staat keuzes te maken en dit resulteerde in teveel stress. Door haar over te plaatsen naar Wetland Cats was ze in staat haar eigen vrijheid te nemen, en op te zoeken. De foto's laten het resultaat zien. Een kalme, rustige blik die wij hier in het asiel niet zo gezien hebben.

Hoewel de gewenning nog in volle gang is, zijn de eerste grote stappen al gemaakt. De voortgang zal hier nog enige tijd bijgehouden worden en we zijn benieuwd hoe goed ze in haar vacht zal gaan zitten. Wij steunen Wetland Cats met medische onkosten voor alle katten die wij daarheen laten gaan. Lilou is hier geen uitzondering op.
Lees hier meer informatie over Stichting Wetland Cats!


De 4 P'tjes
Peter, Pieter, Piem en Philip

Een tragisch verhaal.

Vanaf het begin dat ze binnen kwamen bleek de socialisatie erg lastig. Door verschillende vervelende situaties werd er nog extra roet in het eten gegooid.

Stapje voor stapje werden er wel overwinningen behaald, maar het was welzijntechnisch nog steeds niet verantwoord ze te plaatsen. Ze raakten ontzettend gewend aan het personeel, konden inspelen op de momenten dat er rust was, of juist schoongemaakt werd. Toenadering zochten vooral Peter en Philip in de laatste maanden dat ze hier waren. Echt aaien zat er niet in en al zeker niet meer dan dat.

Het vangen voor een medische check of vaccinatie was al een erg nare en zware beleving voor ze, waarbij veel voorbereiding nodig was om dit überhaupt te doen. Uiteindelijk vonden we een manier om dit stressvrij te doen. In deze periode vonden we ook een fantastische plek waar ze alle vier konden doen wat ze al zolang wilden. Samen, met zijn vieren, vrij buiten rondlopen.

Na 822 dagen in het asiel te hebben gezeten waren ze uiteindelijk overgeplaatst naar Stichting Wetland Cats. Waar ze lekker buiten hun gang konden gaan, vrij om keuzes te maken. Omdat we ons natuurlijk nog steeds verantwoordelijk voelden voor hun gezondheid, steunen wij Stichting Wetland Cats met toekomstige kosten voor bijvoorbeeld gebitsbehandelingen etc. Het leek goed te gaan na een korte wenperiode. Het lot nam een plotse wending.

Onverwachts ziek

Door medisch onverklaarbare redenen werden de P’tjes allemaal min of meer tegelijk ziek. Evenwicht verlies, moeilijk te been, sloom… Het ging zo snel. Alle onderzoeken die gedaan zijn, leverde weinig op. De arme Piem begaf het als eerste. Bij Peter en Philip werd m.b.v. veel zorg en aandacht geprobeerd ze nog een kans te geven. Zij bleven nog weken sterk, maar uiteindelijk hield het ook op voor ze. Zo verdrietig. Pieter, wonderbaarlijk genoeg, had er veel minder last van en had na een tijdje geen symptomen meer. Met onbegrip kijken we verslagen terug naar deze gebeurtenis. Wat was het nou, of wat kon het nou geweest zijn?

We hadden in overleg met Stichting Wetland Cats besproken dat een autopsie ons hopelijk meer kon vertellen. De preliminaire testen en onderzoeken wezen op niet veel nieuws en ook geen duidelijke oorzaak. Na het inschakelen van een specialist zijn we nog steeds niet volledig achter de oorzaak. Het enige dat zeker was, was dat het een neurologische oorzaak had. Bij de hersenen waren wat cellen gevonden die hierop duidden.
Alle symptomen die ze vertoond hadden leken op een neurologische variant van het FIP virus. Echter, waren ze allemaal negatief getest op FIP. Er zijn nog zoveel vragen, welke onbeantwoord zullen blijven. 

Hoe zielig en verdrietig het ook is, er is alles aan gedaan om ze er bovenop te helpen. Het feit dat Pieter het goed doet is de enige troost in deze situatie. Hij heeft ondertussen vriendjes gemaakt met tal van andere katten en heeft het echt naar zijn zin. Wij hebben troost gevonden in het feit dat we Pieter dit hebben kunnen bieden en dat, mocht het anders gelopen zijn, ze alle 4 de tijd van hun leven zouden hebben.

 

Peter

Peter

Philip

Philip

Piem

Piem

Pieter

Pieter (3)

Pieter

Pieter (2)

Pieter

Pieter (4)

Openingstijden

Maandag       09.00 – 17.00
Dinsdag         09.00 – 17.00
Woensdag     09.00 – 17.00
Donderdag    09.00 – 17.00
Vrijdag           09.00 – 17.00
Zaterdag       09.00 – 17.00

Zon- en feestdagen gesloten

Alleen open voor afspraken of donaties.

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2021