Adoptie op afstand

Binnen het asiel zijn er een aantal katten die om verschillende redenen moeilijker geplaatst worden dan andere katten. Het gaat voornamelijk om katten met medische problemen, korte of lange termijn. Ook katten die gedrag laten zien waar de meeste mensen niet voor kiezen komen hier te staan. We maken een onderscheid tussen medische gevallen en langzitters. Al deze katten kunnen op afstand geadopteerd worden en vaak is adoptie ook mogelijk, zeker op termijn. Er wordt ook altijd gezocht naar pleeggezinnen voor deze katten. Voor een vast bedrag per maand ben je al adoptant van één van deze katten. Voor informatie kijk hier.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@dierenasieloostzaan.nl.

Binnenkort zal deze pagina compleet veranderen en veel overzichtelijker en duidelijker worden! Hou het goed in de gaten!

Houd je vinger op de foto voor meer informatie!

Amy

Kitten met longproblemen

Toen Amy 4 weken oud was werd ze via de tuindeur bij iemand, in het nekvel, binnengebracht door haar moeder Lady.

Zowel Lady als Amy waren niet mensenschuw en de grootste knuffelkonten. Beide hadden Giardia bij binnenkomst en ze had ademhalingsproblemen.

Er werd gedacht dat er een infectie zat bij de longen en na echo bleek één van die longen onderontwikkeld was. Omdat ze zo jong en fragiel is en was, blijft ze vechten. Ze staat nu inmiddels al twee maanden op antibiotica en gaat nog steeds vooruit! Vergeleken met het andere kitten in het pleeggezin is ze ook ontzettend klein. Ze is 4 maanden oud, maar heeft het formaat van een kitten van 10 weken. Ook is er een hartruis gehoord waar ook verder naar gekeken wordt.

Het is echt een zorgkindje en ze verdient alle aandacht (deze krijgt ze ook!). We hopen dat de medicatie uiteindelijk helemaal aanslaat, ze de groei en alles inhaalt en dat ze gezond verder kan met één long. Maar het vooruitzicht is verontrustend.

Boeddha

Een echte buitenkat
Wil niet door mensen geaaid worden

Een prachtige, rustig poes van bijna 7 jaar. Bijna altijd buiten, tenzij het slecht weer is, en niet echt een fan van aangeraakt te worden. Bij mooi weer en een hele familie op bezoek gaat ze wel rustig onder je rollen, is speels, maar aaien is gewoonweg niet iets wat ze hier toe liet. Maar nu wel! Voorzichtig, in kleine stapjes, en zeker als ze je hand niet ziet (bijvoorbeeld in de mauw).

Iemand die haar wil adopteren zal hier dan ook rekening mee moeten houden. Van een niet te aaien kat naar een ontzettend nieuwsgierige (toekomstige knuffel) dame!

Belle

Erg voorzichtige poes.
Was mensenschuw.
Zwerfkat

Ontzettend nieuwsgierig en speels en de tijd zal binnenkort aanbreken waarop ze geaaid zal willen worden.

Komt bij afspraken van andere katten gezellig dichterbij om te kijken wat er gebeurt.

Neil

Aangereden: bekken en middenrif trauma

Lieve kater, houdt van buiten

Deze heer is lastig in te schatten voor velen.

Gek op eten wacht hij in zijn holletje van plezier. Op basis van je geluid en je bewegingen weet hij precies of hij je kent en wat je voor hem kunt betekenen.
Associeert hij je met eten? Dan staat hij pontificaal klaar om dit in ontvangst te nemen. Of het nu tegen je benen aan strijkend is, of als een edelman op het aanrecht, voor eten doet hij alles!

Zijn onzekerheid uit zich in het soms bijten van je hand. We zijn bezig dit gedrag te laten verdwijnen en zo ook wat vetrandjes om zijn buik heen.

Cooper

Onzeker en erg voedselgemotiveerd

Staat op dieetvoeding door blaasaandoening

Cooper is een geweldig drukke, aanwezige kater die heel de dag eten probeert te krijgen. Hij is erg onzeker en probeert controle te krijgen over de situatie door te eten. Voor hem is eten voorspelbaar, het voelt goed, het is lekker (zeker natvoer, jammie) en hij kan er op vertrouwen dat het alleen van hem is.

Als hij rustig is, wat zelden voor komt, is het een lieve kater die graag bij je is. Zolang hij nog erg onrustig is, zal hij intens overkomen naar mensen en is daardoor moeilijker te plaatsen.

Bloem

Bange boerderijkat
ex-Moeder

Gevangen op dezelfde plek als Belle.
Ze is bang naar mensen en niet veel gewend. Ze knijpt veel met haar ogen en we verwachten dat ze nog wat medische zorg nodig heeft. We hopen dat als ze samen met Belle in de kennel zit, ze elkaar herkennen of naar elkaar toe zullen trekken. Dat zou voor beiden ontzettend fijn zijn!

Jul (en Jut)

Bange boerderijkat

Gevangen op dezelfde plek als de vorige adoptiekatten Pilou, Pixi, Paco en Pascal. De verwachting is dat het lang kan duren voordat ze geplaatst wordt. Haar zus Jut heeft het helaas niet gered.

Ondertussen is een boerderij natuurlijk een optie dus we wachten braaf af! Ze is echter enorm sociaal naar andere katten, maakt optimaal gebruik van de kennel en het buitenverblijf en miauwt om aandacht van de andere katten. 

Af en toe is ze samen met Thorn in een krabton te vinden… Wie weet!

Rafiki

Bangste uit het nest

Socialisatie werd moeilijk gemaakt door ringworm

Deze prachtige gezonde jonge heer is niet gewend aan mensen. Hij kwam binnen met andere nestgenoten waarvan hij duidelijk de minst sociale was. Samen met andere katten is hij geweldig en speelt veel, ligt lekker bij ze en wast ze graag. 

Doordat hij nog mensenschuw is zal hij alleen moeilijker te plaatsen zijn en we hebben nog niet duidelijk met welke kat hij geplaatst gaat worden.

Lala

Mensenschuw
Bevallen van kittens op vakantiepark

Nog erg mensenschuw. Ze zal zich eerst wat veiliger moeten voordat ze grote stappen vooruit zal doen.

Lisa

Permanent in pleeg
Chronisch ziek kitten, aangeboren afwijkingen.

Recent geplaatste adoptiekatten

Openingstijden

Maandag       09.00 – 17.00
Dinsdag         09.00 – 17.00
Woensdag     09.00 – 17.00
Donderdag    09.00 – 17.00
Vrijdag           09.00 – 17.00
Zaterdag       09.00 – 17.00

Zon- en feestdagen gesloten

Alleen open voor afspraken of donaties.

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2023