Adoptiekatten

Adoptie op afstand

Binnen het asiel zijn er een aantal katten die om verschillende redenen moeilijker geplaatst worden dan andere katten. Het gaat voornamelijk om katten met medische problemen, korte of lange termijn. Ook katten die gedrag laten zien waar de meeste mensen niet voor kiezen komen hier te staan. We maken een onderscheid tussen medische gevallen en langzitters. Al deze katten kunnen op afstand geadopteerd worden en vaak is adoptie ook mogelijk, zeker op termijn. Er wordt ook altijd gezocht naar pleeggezinnen voor deze katten. Voor een vast bedrag per maand ben je al adoptant van één van deze katten. Voor informatie kijk hier.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@dierenasieloostzaan.nl.

Binnenkort zal deze pagina compleet veranderen en veel overzichtelijker en duidelijker worden! Hou het goed in de gaten!

Houd je vinger op de foto voor meer informatie!

Amy

Kitten met longproblemen

Toen Amy 4 weken oud was werd ze via de tuindeur bij iemand, in het nekvel, binnengebracht door haar moeder Lady.

Zowel Lady als Amy waren niet mensenschuw en de grootste knuffelkonten. Beide hadden Giardia bij binnenkomst en ze had ademhalingsproblemen.

Er werd gedacht dat er een infectie zat bij de longen en na echo bleek één van die longen onderontwikkeld was. Omdat ze zo jong en fragiel is en was, blijft ze vechten. Ze staat nu inmiddels al twee maanden op antibiotica en gaat nog steeds vooruit! Vergeleken met het andere kitten in het pleeggezin is ze ook ontzettend klein. Ze is 4 maanden oud, maar heeft het formaat van een kitten van 10 weken. Ook is er een hartruis gehoord waar ook verder naar gekeken wordt.

Het is echt een zorgkindje en ze verdient alle aandacht (deze krijgt ze ook!). We hopen dat de medicatie uiteindelijk helemaal aanslaat, ze de groei en alles inhaalt en dat ze gezond verder kan met één long. Maar het vooruitzicht is verontrustend.

Belle

Erg voorzichtige poes.
Was mensenschuw.
Zwerfkat

Ontzettend nieuwsgierig en speels en de tijd zal binnenkort aanbreken waarop ze geaaid zal willen worden.

Komt bij afspraken van andere katten gezellig dichterbij om te kijken wat er gebeurt.

Bloem

Bange boerderijkat
ex-Moeder

Ze is bang naar mensen en niet veel gewend. Ze knijpt veel met haar ogen en we verwachten dat ze nog wat medische zorg nodig heeft. Overdag is ze graag lekker buiten, geniet van eten en kan hier lekker tot rust komen.

Ze is ook gek op aandacht (voorzichtig) en we hopen dat ze snel grote stappen zet om uiteindelijk snel haar gouden mand te kunnen betreden.

Lisa

Permanent in pleeg
Chronisch ziek kitten, aangeboren afwijkingen.

Recent geplaatste adoptiekatten

Alleen open op afspraak | 020-6335400 (9.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2023