Adoptie Op Afstand

Binnen het asiel zijn er een aantal katten die om verschillende redenen moeilijker geplaatst worden dan andere katten. Vaak zijn dit medische redenen, maar ook moeilijker gedrag of een combinatie hiervan. Deze katten kunnen op afstand geadopteerd worden. Voor 12,50 per maand ben je al adoptant van één van deze katten. Voor informatie kijk hier.

Voor meer informatie kunt u ons bellen 020-6335400 of mailen naar info@dierenasieloostzaan.nl.

Hero

Geslacht: Kater
Leeftijd: ~6 jaar
Reden: Lang zwerfkat geweest en geen socialisatie gehad. Heel erg bang voor mensen. Komt wat meer los, maar rent bang weg als je ook maar een beetje in de buurt van hem komt.
Specialiteit: Als hij zich laat zien, prachtig om naar te kijken; echte zwerfkaterkop

Mars, Jelly Bean, Gummy Bear en Lucifer

Geslacht: Poes, Kater en Kater
Leeftijd: ~10 maanden
Reden: Totaal niet gewend aan mensen. Nog erg schuw, wellicht getraumatiseerd.

Lays, Savannah en Noxy

Geslacht: Poezen
Leeftijd: 2.5 jaar, 3.5 jaar en 2.5 jaar
Reden: Lays is redelijk goed gewend aan mensen, maar trekt zich terug doordat de andere twee veel schuwer zijn. Noxy is met toewijding en rust te aaien, maar er zijn nog geen tekenen van verdere vooruitgang. Savannah is nog niet te benaderen. In de kennel zelf zijn ze alle drie erg schuw, totdat de lichten uitgaan. Met zijn drieën naast elkaar, staarten in elkaar gedraaid, dwarrelen ze als één grote poes door de kennel. Ze zijn echt onafscheidelijk geworden.

Lilou

Geslacht: Poes
Leeftijd: 2 jaar 1 maand

Een moestuin als thuishaven waar ik veilig kan bevallen?Het klinkt bijna als een sprookje. Echter is het echt aanpoten in de buitenlucht.Aanvankelijk werd er gedacht dat mijn wilde kant zou blijven en dat mensen gewoon nooit aan mij besteedt zouden zijn. Nu is het zo dat me dat wat tijd gaat kosten, maar de verbeteringen zijn duidelijk te zien en te halen. Helaas is er een kleine terugval geweest door een beschadiging aan mijn oog. Omdat het nog niet volledig over is ben ik ook nog niet plaatsbaar.

Storm

Geslacht: Poes
Leeftijd: 1 jaar 4 maanden
Reden: Totaal niet gewend aan mensen. Staartamputatie gehad. Goed mogelijk dat hij getraumatiseerd is door mensen.
Specialiteit: Zij knapt met tijd steeds meer op en wordt steeds mooier. Socialisatie laat nog weinig vordering zien. Ze is nog aan de kennel en de routine aan het wennen.

Reeds geplaatste adoptiekatten!

Harly (geadopteerd 16-02-21)

Geslacht: Kater
Leeftijd: ~3.5 jaar
Reden: Lang zwerfkat geweest en geen socialisatie gehad. Was heel erg bang en komt steeds meer los. Kan al geplaatst worden bij de juiste mensen.
Specialiteit: Heerlijk kop, tekening en knuffellooks

Pilou & Pixi (geadopteerd 30-01-21)

Pilou en Pixi waren altijd aan het knuffelen, met elkaar, of met hun grote broer Pascal. Pascal vond zijn grote knuffelliefde in Lais, waardoor de twee zusjes samen achterbleven. Nu zijn ze geadopteerd en iedereen hoopt dat ze snel hun weg zullen vinden!
Doordat ze altijd moeite hebben gehad om zich aan de omgeving en mensen aan te passen zullen we hun ontwikkeling op deze pagina bij gaan houden, tot het moment waarop ze volledig gewend knuffels durven en willen ontvangen!

Pascal en Lais (vertrokken 20-01-21)


Na lang in het asiel te hebben gezeten en optimaal te hebben genoten van het gezelschap van andere katten is de beslissing genomen ze voor uitwisseling over te plaatsen naar Stichting Zwerfdier te Alkmaar. We zullen hun ontwikkeling hier bijhouden in de hoop dat ze in hun nieuwe omgeving gedijen en uiteindelijk een adoptie in het verschiet zal staan! Met zekerheid is te zeggen dat Pascal alle katten voldoende knuffels zal geven.

Kito (vertrokken 24-08-20)

Kito was altijd de koning van de kennels. Zijn regale uitstraling en houding was geliefd door iedereen. Helaas was hij vrij onvoorspelbaar en daardoor lastig te plaatsen. Zijn ei kon hij niet goed kwijt in ons asiel doordat hij een andere soort ruimte nodig had. Hij wilde overzicht. Dit heeft hij gekregen. Hij is vertrokken naar Stichting Dierenthuis waar hij zijn regale uiterlijk heeft getransformeerd naar ultiem vermaak en gemak (1e foto). Het gaat uitstekend met hem en we zijn ontzettend blij voor hem.

De 4 P'tjes.
Peter, Pieter, Piem en Philip

De 4 P'tjes.
Peter, Pieter, Piem en Philip

Vanaf het begin dat ze binnen kwamen bleek de socialisatie erg lastig. Door verschillende vervelende situaties werd er nog extra roet in het eten gegooid.

Stapje voor stapje werden er wel overwinningen behaald, maar het was welzijntechnisch nog steeds niet verantwoord ze te plaatsen. Ze raakten ontzettend gewend aan het personeel, konden inspelen op de momenten dat er rust was, of juist schoongemaakt werd. Toenadering zochten vooral Peter en Philip in de laatste maanden dat ze hier waren. Echt aaien zat er niet in en al zeker niet meer dan dat.Het vangen voor een medische check of vaccinatie was al een erg nare en zware beleving voor ze, waarbij veel voorbereiding nodig was om dit überhaupt te doen. Uiteindelijk vonden we een manier om dit stressvrij te doen. In deze periode vonden we ook een fantastische plek waar ze alle vier konden doen wat ze al zolang wilden. Samen, met zijn vieren, vrij buiten rondlopen.Na 822 dagen in het asiel te hebben gezeten zijn ze uiteindelijk overgeplaatst naar Stichting Wetland Cats. Waar ze lekker buiten hun gang kunnen gaan en mochten ze aandacht willen dan zijn ze volledig vrij om die keuze te maken. Na een korte wenperiode gaat het nu goed met ze.Omdat de P’tjes zolang bij ons hebben gezeten en we ons nog steeds verantwoordelijk voelen voor hun gezondheid, steunen wij Stichting Wetland Cats met toekomstige kosten voor bijvoorbeeld gebitsbehandelingen etc.Het is daarom nog steeds mogelijk en belangrijk om voor deze prachtige katten ‘adoptie op afstand te doen’.Voor meer informatie over Peter, Pieter, Piem en Philip kunt u ons mailen.

Openingstijden

Maandag       09.00 – 17.00
Dinsdag         09.00 – 17.00
Woensdag     09.00 – 17.00
Donderdag    09.00 – 17.00
Vrijdag           09.00 – 17.00
Zaterdag       09.00 – 17.00

Zon- en feestdagen gesloten

Alleen open voor afspraken of donaties.

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2021