Zonder de honderden vrijwillig(st)ers die Stichting Dierenleed sinds 1970 hebben geholpen, zou de Stichting en het asiel niet zo veel bereikt hebben als het nu voor elkaar heeft gekregen. Net als de katten, wisselen ook de vrijwilligers vaak van plek. Daarom is er bijna altijd behoefte wel aan nieuwe vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar:
Doordat we een vrij klein team zijn en erg diep op heel veel zaken ingaan, blijft er eigenlijk altijd wel te weinig tijd over om social media echt goed te gebruiken. Dat terwijl er zoveel is wat we naar buiten zouden willen brengen! Hoe deze functie er uit ziet is erg lastig te zeggen, omdat dit heel erg afhangt van de vrijwilliger. Het is niet alleen foto’s/filmpjes online posten, maar denk bijvoorbeeld ook aan deze zelf maken, inspiratie op doen tussen de katten en zelf content te maken en creatief te werk gaan om het geweldige werk wat wij doen op een leuke manier naar buiten te brengen!
Als dierverzorger ben je de ogen en oren in de kennel. Je draagt zorg voor het verzorgen van de kennel qua schoonmaak in de breedste zin van het woord. Kattenbakken met diarree draai je je hand niet voor om en een plasje naast de bak wordt vakkundig weggepoetst.
Je houdt de katten qua gezondheid in de gaten en noteert bijzonderheden op de daarvoor aangeboden whiteboards. Ook is het fijn wanneer je dit met de eindverantwoordelijke van de dag even doorneemt. Natuurlijk heb je een groot hart voor katten, ben je naar de katten toe rustig en vindt je het niet erg om als hun personeel ingezet te worden. Ook is het belangrijk dat je de katten voorziet in aandacht wanneer ze hierom vragen.
Vanwege de lichamelijke belasting en de uit te voeren werkzaamheden is dit helaas geen geschikte functie voor minder validen of mensen met hele zwakke magen. De schoonmaakwerkzaamheden worden ongeveer tussen 9:00 en 13:00 uitgevoerd.
Een socialiseerder is iemand met heel veel geduld en begrip. Je moet het niet erg vinden dat een kat heftig blaast, je een haal geeft of juist doodsbang wegduikt. Sommige katten zijn erg getraumatiseerd en zijn daardoor niet plaatsbaar. Jouw taak is om dit bange of boze beestje weer vertrouwen te geven in de mensheid. Door bijvoorbeeld alleen maar naast ze zitten, proberen met ze te spelen, proberen ze te aaien. Ze laten weten dat je hand niet eng is. Dat mensen niet eng zijn. Soms lukt het en zie je heel langzaam weer een lieve, aaibare kat tevoorschijn komen. Dus niet alleen ‘gezellig katten aaien’. Het is moeilijk en soms frustrerend werk. Maar als je succes hebt en je hebt een blije, tevreden kat die geplaatst kan worden dan ervaar je ontzettend veel voldoening! Een asiel zonder socialiseerders is als een kat zonder poten. Het socialiseren wordt ongeveer tussen 13:30 en 17:00 uitgevoerd.
Naast het verzorgen van de katten is ook de uitstraling van het asielgroot belang. Hierin zouden wij ook heel goed wat hulp kunnen gebruiken. Is schoonmaken en netjes verzorgen van interieur en exterieur je op het lijf geschreven? Dan komen wij graag met je in contact.
Verstand van katten hebben we, maar timmeren besteden we liever uit. Zoals het bij een ieder thuis is, is het ook in het asiel: er is altijd wat te doen! Er zijn onder andere plannen om enkele verblijven te vertimmeren om meer bewegingsruimte te creëren voor de katten. Uiteraard hebben we ook kleine, dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden, maar bij gebrek aan vakbekwame mensen blijven liggen.
Wil je meer informatie of heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@dierenasieloostzaan.nl.
Waarschuwing!
Vrijwilliger worden in het asiel brengt een groot risico met zich mee. Je wordt waarschijnlijk besmet met hetzelfde virus als alle andere vrijwilligers, namelijk het kattenliefdevirus. Je komt er niet meer vanaf en inenting is niet mogelijk! Heerlijk toch, al die dankbare katten om je heen!
Alleen open op afspraak | 020-6335400 (13.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl
© Dierenasiel Oostzaan 2024