Doneer om te helpen

Lucy moet geopereerd worden!

Dagen
Uur
Minuten

De jonge Lucy is mank lopend bij ons binnengekomen en we hebben nog steeds geen idee wat er gebeurd is! Ondanks dat ze ontzettend lief is, gek op mensen en de grootste knuffel, bleek na de eerste check dat er teveel speling op haar linker knie zat. Ze werd direct doorgestuurd voor röntgenfoto’s en de uitslag werd besproken met de orthopedisch specialist van het MCD.

Ze bleek hevige patellaluxatie te hebben. Haar knieschijf draait naar buiten, wat weinig voorkomt. Dit gaat snel een groot probleem worden, en operaties zijn nodig om ongemak en pijn te voorkomen. Vanwege de hoge kosten van deze operaties konden we ervoor kiezen haar poot te laten amputeren, echter kiezen wij voor haar welzijn en laten haar de twee operaties krijgen die hiervoor nodig zijn.

Lucy zit veilig bij een pleeggezin waar ze alle aandacht krijgt en kittenkwaad kan uithalen. Op dit moment heeft ze nog geen pijn en hoeft ze niet volledig in haar beweging beperkt te worden.

Vanwege haar leeftijd is het nog niet goed mogelijk om haar al te opereren; ze is nog in de groei. Na overleg met meerdere dierenartsen en de specialist van MCD hebben we besloten haar mid-Februari te opereren als ze ongeveer 9 maanden is. Dit komt omdat ze nog in de groei is en we verergering willen voorkomen. Te lang wachten en het wordt erger, te vroeg en de groei belemmert het resultaat. Het gaat helemaal goed komen!

De kosten voor de operatie met nazorg bedragen €2500,-.

Bedrag opgehaald voor Operatie Lucy patellaluxatie MCD
€2125 opgehaald

Alleen open op afspraak | 020-6335400 (13.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2023