KattenInformatie en advies

Hulp bij hoge dierenkosten

De kosten voor de basiszorg van huisdieren zijn enorm gestegen. Voor sommige mensen is het al moeilijk om alleen al voer en kattenbakvulling te kopen, laat staan de hoge dierenartskosten. Er zijn gelukkig opties waarbij mogelijk hulp geboden kan worden!

In 2017 heeft het LICG onderzoek laten doen naar huisdieren en dierenhulpverlening bij minima. Het meest opmerkelijke was dat veel mensen reeds in een ongunstige financiele dieren in huis haalden. Ook kwam er uit eerder onderzoek door de Universiteit Utrecht boven dat veel eigenaren van dieren soms de nodige veterinaire zorg niet konden bieden doordat de kosten te hoog waren. In dit onderzoek werd door veel respondenten ook gesteld dat er toenemende behoefte was aan instellingen die hulp kunnen bieden voor de zorg van hun huisdier.

Aangezien de dierenartskosten de laatste jaren behoorlijk zijn gestegen, en steeds meer huishoudens huisdieren hebben zal dit probleem blijven bestaan en de vraag waarschijnlijk toenemen. Hieronder zijn wat mogelijkheden die wellicht kunnen helpen:

  • Gelukkig heeft de LICG is een lijst samengesteld van stichtingen, dierenvoedselbanken en minimadierenartsen, voor zover bekend. Deze kan je hier vinden.
  • De Dierenbescherming kan huisdiereigenaren helpen of begeleiden wanneer zij problemen ondervinden bij de verzorging van hun huisdieren.
  • In Amsterdam is er dierenhulp aan minima, genaamde ADAM-regeling. Op deze pagina van Dieremanbulance Amsterdam kan je alle informatie vinden over hoe deze regeling werkt, en wat dit voor jou kan betekenen.
  • Voor mensen in Amsterdam is er bij Stichting Amsterdamse Zwerfkatten een voedselbank voor dieren.

 

Alleen open op afspraak | 020-6335400 (13.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2024