Overvolle Amsterdamse asielen

De laatste maand zijn we twee keer in het Parool verschenen vanwege de situatie omtrent dierenasielen. Ze zitten gewoonweg overvol. Het eerste mediabericht op 4 september ging over de verschillende asielen in Amsterdam en de problemen met alle katten, met de titel:

'Overvolle Amsterdamse kattenasielen luiden de noodklok'

Van dumpingen, tot niet anders kunnen dan nee zeggen op allerlei katten die echt wel zorg nodig hebben, de asielen roepen de politiek op om in actie te komen. Onze aanbreng ging vooral over de dumpingen en schrijnende gevallen, en hoe belangrijk educatie/bewustwording is, en natuurlijk het castreren van de katten. Wat ook naar voren kwam, wat vooral in de Amsterdamse opvangketen problematisch is dit jaar, is de crisisopvang. Doordat de aantallen zo hoog zijn is er simpelweg minder plek voor noodopvang, tegelijk met een toename van de vraag naar noodopvang! De verwachting is helaas dat dit door gaat zetten en dat volgend jaar mogelijk nog problematischer zal zijn.

Het tweede artikel van het Parool ging meer over Dierenasiel Oostzaan zelf!

Een stukje toegewijd aan Nelson, één van de kenmerkende, trieste dumpingen van dit jaar. Het gaat geweldig met hem en hier kan je nog wat oudere nieuwsberichten van hem kan je hieronder terugvinden. Verder gaat het er vooral om dat het een wat diepere blik is bij Dierenasiel Oostzaan en achter de schermen. Het was een erg leuke dag!

Dierenasiel Oostzaan

Zuideinde 220
1511GM Oostzaan

Alleen open op afspraak | 020-6335400 (13.00 – 17.00) | info@dierenasieloostzaan.nl

© Dierenasiel Oostzaan 2024