Welkom bij Dierenasiel Oostzaan!​

Laatste nieuws

Vanaf 6 april worden er weer afspraken gepland

Om de doorstroom van katten toch te bevorderen gaan we vanaf 6 april weer adopties mogelijk maken. Het proces en beleid hiervoor is anders dan normaal. Door strengere maatregelen gaat u alleen de kennel in. Dit gebeurt onder toezicht op afstand, om de minimum van 1.5 meter afstand in acht te nemen. Voordat u naar binnen gaat bent u verplicht uw handen te desinfecteren met zeep. Aanvullende informatie wordt verstrekt tijdens het maken van de afspraak.

Per dag zal het mogelijk zijn eenmalig een afspraak te ontvangen. De afspraak kan alleen digitaal gemaakt worden. Vooraf aan het bezoek is er een telefonische intake. Dit is een strenge intake waarbij gekeken wordt of de huissituatie aansluit bij de voorkeuren van een van de aanwezige katten. Is er geen directe match of is er teveel twijfel dan wordt er geen afspraak gemaakt.

We willen bij voorkeur maximaal 1 persoon toelaten, maar hier kunnen uitzonderingen in gemaakt worden zolang de afstand van minimaal 1.5 meter in acht genomen kan worden.

Vacature: Dierverzorger!

Mocht je interesse hebben in deze vacature en ben je benieuwd wat wij zoeken?

Bekijk dan nu de vacature!

De adoptie tarieven zijn verhoogd

De adoptietarieven zijn verhoogd om te compenseren voor de verhoging in kosten die gemaakt worden om de gezondheid van de katten te waarborgen.

Meer informatie over de verhoging kunt u vinden bij Tarieven.

Wie zijn wij?

Dierenasiel Oostzaan vangt met name katten op uit de regio’s Amsterdam, Zaanstreek en Waterland. Dit zijn met name zwerfkatten, maar ook katten waarvan mensen afstand doen komen in het asiel terecht.

Alles wat wij doen wordt gedaan op basis van de ‘intrinsieke’ waarde van de kat, waarbij we kijken welke thuissituatie bij de kat past en niet andersom. Met alle katten zijn we ontzettend begaan en er wordt alles aan gedaan om elke kat het juiste plekje te geven.

Kat van de week: Kaybee!

Deze oude heer heeft jaren buiten geleefd, waar hij door mensen uit de buurt en Stichting Amsterdamse Zwerfkatten werd verzorgd.

Deze prins verdient misschien wel meer dan anderen, na al die jaren, wel een vaste stek.

Samenwerking: Kitten & Co!

Kitten&Co levert specialistische 24-uurs zorg aan kwetsbare jonge kittens en moederpoezen in nood. In een liefdevolle situatie kunnen ze veilig opgroeien tot gezonde, sociale katten.

Plaatsingsbeleid

Samen plaatsen

Voor veel katten geldt simpelweg dat ze solitair willen leven. Echter zijn er ook veel gevallen waarin twee of meer katten onafscheidelijk zijn of erg veel aan elkaar hebben. De afkomst van de katten speelt hier een erg grote rol in. Er wordt al snel in de kennels onderscheid gemaakt tussen sociale en solitaire katten.

Vooral kittens, maar ook volwassen katten kunnen ontzettend aan elkaar gehecht zijn. Vaak zijn dit katten die uit hetzelfde nest komen, of vanaf erg jonge leeftijd samen zijn opgegroeid. Bij deze katten zijn speelgedrag, het achter elkaar aanzitten en vooral elkaar wassen en knuffelen belangrijke interacties. De invloed van deze interacties kan niet vervangen worden door de aanwezigheid en aandacht van mensen.

"Ze was na een paar uur hier al helemaal gewend.
Ze is een echte knuffelkont en ze vindt de aandacht maar al te fijn.
Het gaat goed met haar en wij zijn allemaal heel blij dat zij nu bij ons gezin hoort."
Boxer
"Wij zijn heel blij met de katjes. Sinds eind september zijn ze bij ons. Ollie is heel aanhankelijk, ondernemend en durft alles. Haar broertje Loetje is wat verlegen en durft niet meteen alles , maar volgt Ollie in alles. Ze spelen samen en rennen door het huis , samen slapen of soms even alleen. Elkaar gezellig wassen hoort allemaal tot de dagelijkse rituelen. en s`avonds lekker samen op schoot op de bank lekker relaxen. Over een tijdje mogen ze in onze tuin, dan gaan ze weer nieuwe avonturen beleven!"
Ollie en Loetje
"Wij hebben Enya nu 3 maanden en we zijn erg blij met haar. Ze gaat sinds eind december ook naar buiten. Als het niet regent. Ze is aanhankelijk en altijd blij om onze stem te horen. Dan komt ze aanrennen. Ze is ook nog erg speels. Mogelijk wat minder rustig dan ze bij jullie was. Veel liefs van Enya en groetjes van ons."
Enya

Dierenasiel Oostzaan

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak