Ontmoet Syra

Syra

Kom meer over Syra te weten!

Jong, rebels, maar bovenal altijd vrolijk en vol energie. Vanaf het begin was Syra niet in staat al haar energie te uiten en op den duur werd dit volledig ingezet richting de andere bewegende objecten in de kennel: katten. Vanaf haar kant is het vooral speelsheid en onervarenheid, maar doordat de andere katten erg gemeen reageerde is het een no-go voor haar.
 
Uit haar hartecho van Februari is gebleken dat haar hartprobleem verergerd is. Ze krijgt nu andere medicatie voor de rest van haar leven om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden. Er is een kans dat ze goed oud kan worden, ook dat ze niet oud wordt. Het is lastig te zeggen.


Wat houdt de nazorg in?
Een kwart pilletje per dag; een hartecho elk half jaar. Maar vooral heel veel liefde speelplezier!!!

Omdat ze nog zo jong, speels en bovenal enorm levendig is kijken we hier hoopvol tegenaan. Wij gunnen Syra de beste kans op een goede toekomst en dit is alleen mogelijk in een gouden mand.

Geslacht: 

Geb.datum:

Gechipt:

Gesteriliseerd:

Gevaccineerd:

Adoptiekosten:

Speciale zorg:

Hoe ben ik hier beland?

Poes

19-04-2019

Ja

Ja

Ja, plus booster

€135

Ja, hartmedicatie

Er werd afstand van mij gedaan

Belangrijk om over mij te weten:

De belangrijkste stap in de adoptie van een dier is om de juiste verwachtingen te hebben. Als de verwachtingen niet blijken te kloppen dan gaat het vanzelfsprekend de verkeerde kant op. Hier willen wij je graag mee helpen.

Ga na wat de werkelijke reden is om een kat te adopteren. Is dit een tijdelijk iets, of een permanente aanvulling van het gezin? Een kat blijft bij je voor de rest van zijn/haar leven en je neemt de taak op je om de kat te voorzien in alles wat hij/zij nodig heeft. Dit kost geld, tijd en energie en afhankelijk van de situatie zal je dingen moeten opofferen. Wij helpen je graag om de juiste verwachtingen te creëren van wat het inhoud om voor een kat te zorgen.

Kitten tot 12 maanden oud: € 175,00 *

Kat tussen 1 jaar en 12 jaar: € 135,00

Kat ouder dan 12 jaar: € 100,00

Raskat: (kan oplopen tot) € 135,00 **

*Doordat katten tot een jaar oud extra (medische) zorg nodig hebben, ligt de prijs voor hen wat hoger.
**Voor veel raskatten worden extra kosten gemaakt door het onderzoeken aangeboren problemen zoals hartaandoeningen.
***Nieuwe tarieven sinds 1 November

Nazorg

De eerste periode na de adoptie kan erg stressvol zijn voor de kat. Zeker als de kat zich minder goed, of snel, kan aanpassen. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waardoor er veel vragen worden opgeroepen. Wij staan elke dag helemaal voor je klaar om jou en de kat(ten) hierin te helpen. Centraal staat dat je er nooit alleen voor zal staan.

Dit geldt voor medische situaties en ook voor situaties waarin het gedrag van de kat wat ingewikkelder is om mee om te gaan. In deze gevallen staan onze ervaren collega’s klaar om je te helpen en kan er zelfs een bezoek gepland worden om mee te denken en oplossingen te bieden bij je thuis.

Medische garantie

In het asiel doen wij er alles aan om alle katten volledige te onderzoeken waar nodig. We krijgen veel te maken met hartecho’s, röntgenfoto’s en niesziekte om maar wat te noemen. Er zijn veel situaties waarbij de behandeling of het proces langdurig is. Het kan daardoor voorkomen dat katten geplaatst worden die nog onder behandeling zijn. Voor deze situaties en problemen die kortstondig ontstaan na plaatsing geldt onze medische garantie. Dit betekent dat in veel gevallen de kosten vergoed worden bij behandeling bij onze dierenarts. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, die uitgebreid worden besproken tijdens het adoptieproces.

Levenslang advies

Onderdeel van onze nazorg is ook levenslang advies. Katten zijn gevoelig voor veranderingen en laten niet altijd goed merken wat dit teweeg brengt. Hierdoor kan het voorkomen dat de kat zich anders gaat gedragen, gedrag laat zien wat hij/zij voorheen niet liet zien, of misschien is er wel iets heel anders aan de hand. Contact opnemen met de dierenarts is altijd goed, maar soms is het ook fijn om te weten dat je altijd iemand kan bellen om advies.

Voor al onze geadopteerde katten geldt dat wij hulp en advies bieden voor zolang de kat leeft. Als wij nog iets extra’s kunnen doen voor onze katten na herplaatsing, dan doen we dat maar al te graag.

Help ons om Syra wat meer onder de aandacht te brengen!

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

Sinds het begin van de pandemie is het niet meer mogelijk om zonder afspraak de katten te bezoeken.

Afspraken worden gemaakt als er een succesvolle matching is met een kat, op basis van de criteria die wij stellen aan de thuissituatie.

In alle gevallen dient hiervoor het adoptieformulier ingevuld te worden.

Heb je interesse in Syra?

Doneer om Syra te helpen!

© Dierenasiel Oostzaan 2021