Toulouse & O'Malley

Toulouse en O'Malley, poes en kater van 6 maanden

Als groep van 5 kittens kwamen ze binnen en waren doodsbang voor alles wat nieuw was. Aanhalen zat er niet in, verstoppen wel. Door de stress kwam er nies binnen de groep naar boven. Ze moesten in een ruim hok voor de toediening van medicatie en om goede controle te houden. Je wilt ze natuurlijk niet in een hok hebben, maar soms helpt dat ontzettend met de socialisatie. 

Ze werden beide met de dag gezelliger. Het begon met miauwen om eten, met geblaas als je dichterbij kwam. De volgende dag werd de miauw een stuk toegankelijker en geen geblaas meer. Daarna was het mogelijk om ze te laten eten van de vinger. De rest is geschiedenis. Wat een knuffelkonten werden het, zowel O’Malley als Toulouse als de rest van de groep.

Eenmaal terug in de kennel bij de rest bleven ze aanhankelijk, vooral Toulouse komt je continue opzoeken en die vindt het ook al heerlijk om op haar buik gekieteld te worden. O’Malley kreeg een lichte ontsteking bij zijn oog en moest gezalfd worden. Helaas zorgde dit voor een terugval, waardoor hij nu bang is dat hij weer opgepakt wordt om gezalfd te worden.

Als ze beide uit de kennel gaan, zal het zowel voor hun gemoedelijk als hun weerstand erg goed zijn. Het oog kwakkelt nog steeds, maar is vele malen beter en zalven heeft gewoon geen zin op dit moment.

Toulouse en O’Malley zoeken een rustig huisje waar ze lekker weer los kunnen komen op hun eigen tempo en de knuffelkonten kunnen zijn die ze hier zijn en waren.

Kleur: cypers/wit
Geslacht: poes/kater
Leeftijd: 7 maanden
Wil met andere kat: elkaar, andere kittens geen probleem
Kan bij honden: nee
Bij kleine kinderen: nee
Bij grote kinderen: ja, mits rustig en ervaren
Kan met balkon: mits ruim appartement/balkon, volledig afgezet
Kan in tuin: ja

Beide knuffelkonten;

O’Malley heeft een kleine terugval gehad door zalven van zijn oog in de socialisatie periode. 

Dierenasiel Oostzaan