Sambal en Jillz

Sambal, 6 maanden, samen met Jillz

Deze twee rustige kittens zoeken een heel rustig, ervaren huisje. Van de twee is Sambal de knuffelkont. In situaties waar weinig prikkels zijn en hij de tijd krijgt om alles rustig te verwerken kan hij erg lekker gekriebeld worden.

Jillz daarentegen is veel banger. Ze gaat elke confrontatie uit de weg en is daardoor minder goed te benaderen. Doordat er steeds nieuwe gezichten in de kennel komen en er elke ochtend schoongemaakt wordt vindt ze het heel lastig om het vertrouwen te winnen. Op de momenten die ze nu routineus kent en controle over heeft, is ze duidelijk wat zelfverzekerder en nieuwsgieriger.

Omdat Jillz behoorlijk aan Sambal optrekt zal hij haar ontzettend bij staan in het socialisatie proces, maar het kan wel even duren. Vandaar dat we op zoek zijn naar een ervaren huisje waarin het nieuwe personeel weet hoe ze de prikkels voor Jillz onder controle kunnen houden.

Door haar schrikreacties en algehele angst voor nieuwe dingen lijkt het ons niet slim om haar te plaatsen met een tuin waarbij ze de mogelijkheid heeft om op wegen e.d. terecht te komen. Een rustig plekje in een vertrouwde omgeving, met de mogelijkheid om toch van buiten te genieten is voor deze twee prachtige kittens een utopie.

Kleur: rood/wit
Geslacht: kater en poes
Leeftijd: 5 maanden
Wil met andere kat: elkaar
Kan bij honden: nee
Bij kleine kinderen: nee
Bij grote kinderen: nee
Kan met balkon: ruim en volledig afgesloten
Kan in tuin: volledig afgesloten

Dierenasiel Oostzaan