Pascal en Lais!

Buitenkaters van 4 en 3 jaar

Pascal is de naam en ik nam altijd het voortouw in de kennel. Totdat Lais verscheen.

Gevangen als zwerf, geen mensen gekend. Onze trots hebben gevonden door ongekend sociaal te zijn naar elkaar en ook zeker naar alle andere katten. Hoewel mijn sociaal gedrag naar andere katten onvoorwaardelijk is, kan Lais erg opdringerig zijn, waardoor hij katten kan afschrikken en zelfs fysiek kan zijn. Nu ik er wat maandjes op heb zitten in het asiel begin ik steeds meer in te zien hoe belangrijk mensen voor mij zijn! Hopelijk schijnt dit snel door naar Lais, die heerlijk met mensenbenen kan kroelen, maar handen uit den boze zijn.

Rumoer, chaos en hectiek zijn echt uit den boze. Dit staat onze socialisatie zo erg in de weg dat je ons niet meer gaat zien. Een rustig en ruim huisje, een tuintje, een kattenluik en genoeg harige objecten om mijn affectie op uit te leven. Puur goud.

Eerlijk is eerlijk. We hebben een lange weg te gaan. Maar de ommeslag die ik heb gemaakt is het bewijs dat het goed gaat komen, en hoe!!

Wat houdt het in ons te adopteren?

Natuurlijk is alles mogelijk. Maar ga er maar van uit dat wij ons gaan verstoppen en waarschijnlijk voor langere tijd. Dit deden we aanvankelijk in het asiel ook maar dat is ondertussen al iets beter (sinds oktober/november). Houd rekening met maanden, ook al hoop ik en zal ik proberen zo snel mogelijk los te komen.

Daarbij kan ik je ook verzekeren dat als het een ideaal rustig huisje is, dat, wanneer de ommeslag komt, dit ook de grootst mogelijke voldoening met zich mee zal brengen.

Wat ook zou kunnen helpen is de mogelijkheid om al vroeg in het gewenningsproces naar buiten te gaan. Dit is natuurlijk alleen mogelijk met een volledig afgesloten, ruime tuin. 

Ondanks wat haken en ogen zijn wij meer dan de moeite waard, maar simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Ondertussen doen wij gewoon ons best en ons personeel ook, om te zorgen dat de tijd in het asiel zo weinig mogelijk stress te weeg brengt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kleur: rood/wit 
Geslacht: kater
Leeftijd: ~4 jaar
Wil met andere kat: absoluut
Kan bij honden: nee
Bij kleine kinderen: nee
Bij grote kinderen: nee
Kan met balkon: nee
Kan in tuin: ja, volledig afgesloten voorkeur

Kleur: zwart

Geslacht: kater

Leeftijd: ~4 jaar

Wil met andere kat: absoluut

Kan bij honden: nee

Bij kleine kinderen: nee

Bij grote kinderen: nee

Kan met balkon: nee

Kan in tuin: ja, volledig afgesloten voorkeur

Voor Pascal geldt:

Aaien is niet per se spannend voor me. Handen daarentegen wel. Als ik je hand niet zie kan je lekker over mijn rug aaien… Heerlijk. Als ik je goed genoeg ken kun je mijn kopje eraan toevoegen.

Voor Lais geldt:

Aaien gaat nog veelal gepaard met mepjes uitdelen, zonder nagels. Ik kroel wel lekker tegen je benen aan en beschouw je als een van mijn groep. Maar blijf oppassen met die handen.

Knuffelen met elkaar. Dag in dag uit.

Wij zijn niks gewend. Wennen zal voor ons een behoorlijke taak zijn en afhankelijk van hoe we op een huissituatie reageren kan het zijn dat we voor erg lange tijd verstopt kunnen zitten. Hierdoor heeft een volledig afgezette en ingerichte tuin de voorkeur, zodat we lekker buiten kunnen beginnen en gaan en staan waar we willen.

Dierenasiel Oostzaan