Goshi

Goshi, lieve jonge poes van ongeveer 1 jaar, buitenkat

Deze meid is echt een wolf in schaapskleren als het op spelen aankomt. 

Het eerste contact is voorzichtig: oogcontact, rustig geknipper met de ogen. Eenmaal oogcontact gelegd is er een kans op een zacht, maar duidelijk miauwtje wat vaak gepaard gaat met een zwoele draai van de nek om aan te geven dat alles goed is. Hoewel ze zich niet helemaal omdraait, wil ze je wel uitnodigen voor kriebels. De volgende stap is aan jou.

Je benadert haar. Haar beweging lijken rustelozer te worden, maar wat zich werkelijk afspeelt is een goed georganiseerd concert aan kleine bewegingen die zowel kriebels uitlokken als een energieke spurt teweeg brengen. Eenmaal haar bewegingen geaccepteerd te hebben en er een wederzijdse bevestiging ontstaat van wat er gaat komen zal ze zich overeind werpen, haar hoofd licht gebogen. Ze is klaar voor knuffels!

Van het ene op andere moment zal ze langs en met je hand knuffelen en tegelijkertijd alles in de omgeving in de gaten houden, want wat is er nou leuker dan alles wat je hartje begeert te combineren in een groot samenspel van plezier. Van het een op het andere moment is ze in staat naar een speeltje te vliegen, een krabpaal te bewerken met haar nagels, of verstoppertje met je te spelen. Dit hoort er allemaal bij voor Goshi.

Het bovenstaande tafereel kan zich alleen afspelen in een rustige omgeving. Vandaar dat drukte en andere dieren haar geen plezier zullen brengen.

Ze heeft zoveel energie in haar dat ze dit ook fatsoenlijk kwijt moet kunnen. En daar, wordt iedereen blij van.

Kleur: cypers/rood, klein beetje wit
Geslacht: poes
Leeftijd: 1 jaar
Wil met andere kat: waarschijnlijk niet
Kan bij honden: nee
Bij kleine kinderen: nee
Bij grote kinderen: onbekend
Kan met balkon: nee
Kan in tuin: ja

Als Goshi zich goed voelt is ze zowel ontzettend speels als ontzettend knuffelig en in haar geval gaat dit perfect samen!

Het is net een kitten van 7 weken als ze speelt!

Dierenasiel Oostzaan