Ontmoet Lambik & Onion

Lambik
Onion (met Lambik)

Onion & Lambik

Kom meer over Onion & Lambik te weten!

Hallo! Lambik hier! Ik ben de woordvoerder van ons beiden. Praten doe ik als de beste. Ze noemen me ook wel mopperkont, maar dat is een misvatting. Ik weet gewoon heel goed hoe ik voor onze rechten moet opkomen. Onion is veeeeel te verlegen! En ja, als ik vind dat we een extra hapje verdienen, dan laat ik dat weten ook.

Onion en ik zijn onafhankelijk van elkaar als zwervers binnengekomen. Het duurde niet lang of wij waren 8 poten op een buik! We willen dan ook absoluut samen naar ons nieuwe thuis. Ik ben de brutalo van ons twee. Ik hou van mensen en kruip graag op schoot. Daarnaast ben ik een echte buitenkater. Een tuin is dan ook absoluut noodzakelijk, zodat ik de ruimte heb om veel met mijn vriend Onion te spelen en op onderzoek uit te gaan.

Onion heeft (nog) niet zo heel veel met mensen. Handen vindt hij doodeng. Maar als hij ze niet ziet, dan laat hij zich soms heel voorzichtig aaien. In het begin had hij heel veel moeite met prikkels. Sinds wij vrienden zijn, is hij helemaal losgekomen. Voor hem is het heel belangrijk dat wij naar een rustig thuis verhuizen waar we met liefde, begrip en geduld onze draai kunnen vinden.

We zijn allebei heel sociaal naar andere katten, maar hebben duidelijke voorkeuren. Daarom is het het beste als we samen de enige twee viervoeters in huis zijn.

Wil je samen met ons het avontuur van het leven aangaan? Vul dan snel de vragenlijst voor adoptie in!

Geslacht

Geboortedatum

Ras

Kleur

Goed met katten?

Goed met honden?

Goed met kinderen?

Adoptietarief

Speciale zorg?

Hoe ben ik hier beland?

Kater

01-08-2017

Europese korthaar

Zwart

Onbekend

Nee

Nee

€150 + €150

Nee

Zwerfkat

De belangrijkste stap in de adoptie van een dier is om de juiste verwachtingen te hebben. Als de verwachtingen niet blijken te kloppen dan gaat het vanzelfsprekend de verkeerde kant op. Hier willen wij je graag mee helpen.

Ga na wat de werkelijke reden is om een kat te adopteren. Is dit een tijdelijk iets, of een permanente aanvulling van het gezin? Een kat blijft bij je voor de rest van zijn/haar leven en je neemt de taak op je om de kat te voorzien in alles wat hij/zij nodig heeft. Dit kost geld, tijd en energie en afhankelijk van de situatie zal je dingen moeten opofferen. Wij helpen je graag om de juiste verwachtingen te creëren van wat het inhoud om voor een kat te zorgen.

Kitten tot 12 maanden oud: € 200,00 *

Kat tussen 1 jaar en 12 jaar: € 150,00

Kat ouder dan 12 jaar: € 100,00

*Doordat katten tot een jaar oud extra (medische) zorg nodig hebben, ligt de prijs voor hen wat hoger.
**Voor veel raskatten worden extra kosten gemaakt door het onderzoeken aangeboren problemen zoals hartaandoeningen.
***Nieuwe tarieven sinds 1 November

Nazorg

De eerste periode na de adoptie kan erg stressvol zijn voor de kat. Zeker als de kat zich minder goed, of snel, kan aanpassen. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waardoor er veel vragen worden opgeroepen. Wij staan elke dag helemaal voor je klaar om jou en de kat(ten) hierin te helpen. Centraal staat dat je er nooit alleen voor zal staan.

Dit geldt voor medische situaties en ook voor situaties waarin het gedrag van de kat wat ingewikkelder is om mee om te gaan. In deze gevallen staan onze ervaren collega’s klaar om je te helpen en kan er zelfs een bezoek gepland worden om mee te denken en oplossingen te bieden bij je thuis.

Medische garantie

In het asiel doen wij er alles aan om alle katten volledige te onderzoeken waar nodig. We krijgen veel te maken met hartecho’s, röntgenfoto’s en niesziekte om maar wat te noemen. Er zijn veel situaties waarbij de behandeling of het proces langdurig is. Het kan daardoor voorkomen dat katten geplaatst worden die nog onder behandeling zijn. Voor deze situaties en problemen die kortstondig ontstaan na plaatsing geldt onze medische garantie. Dit betekent dat in veel gevallen de kosten vergoed worden bij behandeling bij onze dierenarts. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, die uitgebreid worden besproken tijdens het adoptieproces.

Levenslang advies

Onderdeel van onze nazorg is ook levenslang advies. Katten zijn gevoelig voor veranderingen en laten niet altijd goed merken wat dit teweeg brengt. Hierdoor kan het voorkomen dat de kat zich anders gaat gedragen, gedrag laat zien wat hij/zij voorheen niet liet zien, of misschien is er wel iets heel anders aan de hand. Contact opnemen met de dierenarts is altijd goed, maar soms is het ook fijn om te weten dat je altijd iemand kan bellen om advies.

Voor al onze geadopteerde katten geldt dat wij hulp en advies bieden voor zolang de kat leeft. Als wij nog iets extra’s kunnen doen voor onze katten na herplaatsing, dan doen we dat maar al te graag.

Help ons om Onion & Lambik wat meer onder de aandacht te brengen!

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

Sinds het begin van de pandemie is het niet meer mogelijk om zonder afspraak de katten te bezoeken.

Afspraken worden gemaakt als er een succesvolle matching is met een kat, op basis van de criteria die wij stellen aan de thuissituatie.

In alle gevallen dient hiervoor het adoptieformulier ingevuld te worden.

Heb je interesse in Onion & Lambik?

Doneer om Onion & Lambik te helpen!

© Dierenasiel Oostzaan 2021