Ontmoet Mozart

Mozart

Kom meer over Mozart te weten!

De interessantste kat van het asiel! Dat is de naam die ik hier heb gekregen. Ongekend hoog in mijn energie zou ik zitten en geen moment rust. Dit klopt helemaal. Ik ben een jager in levende lijve. Als ik ergens achteraan kan zitten dan doe ik dit met veel plezier en met volledige overgave. Je zou kunnen zeggen dat ik van een boerderij af kom..

Dit is dan ook de reden dat ik niet zomaar in een normaal huis terecht kan komen. Dat is gewoonweg niet voldoende voor me om mijn poten écht te strekken. Een boerderij zou zeker een goede optie zijn, maar erg veel land waar ik tekeer kan gaan is ook goed.

Één van de dingen die van mij moet weten is dat ik de grappigste, leukste kat ooit ben. Ik haal de raarste fratsen uit en doordat ik niet rustig kan stil zitten ben ik in elke mogelijke positie aan te treffen en ook elke mogelijk plek waar ik maar bij kan. Altijd in voor knuffels, spelletjes en vooral manieren om mijn energie kwijt te raken.

Mijn speciale persoon (of personen) zijn mensen die in staat zijn mij te nemen zoals ik ben en mij kunnen bieden wat ik nodig heb: veeeeeeel ruimte en afleiding. Durf ik het te zeggen? Ja! : als je mij rustig krijgt dan heb je de perfecte kat in huis.

Geslacht: 

Geb.datum:

Gechipt:

Gesteriliseerd:

Gevaccineerd:

Adoptiekosten:

Speciale zorg:

Hoe ben ik hier beland?

Kater

09-04-2018

Ja

Ja

Ja

€150

Nee

Er werd afstand van mij gedaan

Belangrijk om over mij te weten:

De belangrijkste stap in de adoptie van een dier is om de juiste verwachtingen te hebben. Als de verwachtingen niet blijken te kloppen dan gaat het vanzelfsprekend de verkeerde kant op. Hier willen wij je graag mee helpen.

Ga na wat de werkelijke reden is om een kat te adopteren. Is dit een tijdelijk iets, of een permanente aanvulling van het gezin? Een kat blijft bij je voor de rest van zijn/haar leven en je neemt de taak op je om de kat te voorzien in alles wat hij/zij nodig heeft. Dit kost geld, tijd en energie en afhankelijk van de situatie zal je dingen moeten opofferen. Wij helpen je graag om de juiste verwachtingen te creëren van wat het inhoud om voor een kat te zorgen.

Huidige adoptietarieven**:

Kitten tot 12 maanden oud: € 200,00 *

Kat tussen 1 jaar en 12 jaar: € 150,00

Kat ouder dan 12 jaar: € 100,00

*Doordat katten tot een jaar oud extra (medische) zorg nodig hebben, ligt de prijs voor hen wat hoger.
**Tarieven sinds 20 Juli 2022

Nazorg

De eerste periode na de adoptie kan erg stressvol zijn voor de kat. Zeker als de kat zich minder goed, of snel, kan aanpassen. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waardoor er veel vragen worden opgeroepen. Wij staan elke dag helemaal voor je klaar om jou en de kat(ten) hierin te helpen. Centraal staat dat je er nooit alleen voor zal staan.

Dit geldt voor medische situaties en ook voor situaties waarin het gedrag van de kat wat ingewikkelder is om mee om te gaan. In deze gevallen staan onze ervaren collega’s klaar om je te helpen en kan er zelfs een bezoek gepland worden om mee te denken en oplossingen te bieden bij je thuis.

Medische garantie

In het asiel doen wij er alles aan om alle katten volledige te onderzoeken waar nodig. We krijgen veel te maken met hartecho’s, röntgenfoto’s en niesziekte om maar wat te noemen. Er zijn veel situaties waarbij de behandeling of het proces langdurig is. Het kan daardoor voorkomen dat katten geplaatst worden die nog onder behandeling zijn. Voor deze situaties en problemen die kortstondig ontstaan na plaatsing geldt onze medische garantie. Dit betekent dat in veel gevallen de kosten vergoed worden bij behandeling bij onze dierenarts. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, die uitgebreid worden besproken tijdens het adoptieproces.

Levenslang advies

Onderdeel van onze nazorg is ook levenslang advies. Katten zijn gevoelig voor veranderingen en laten niet altijd goed merken wat dit teweeg brengt. Hierdoor kan het voorkomen dat de kat zich anders gaat gedragen, gedrag laat zien wat hij/zij voorheen niet liet zien, of misschien is er wel iets heel anders aan de hand. Contact opnemen met de dierenarts is altijd goed, maar soms is het ook fijn om te weten dat je altijd iemand kan bellen om advies.

Voor al onze geadopteerde katten geldt dat wij hulp en advies bieden voor zolang de kat leeft. Als wij nog iets extra’s kunnen doen voor onze katten na herplaatsing, dan doen we dat maar al te graag.

Help ons om Mozart wat meer onder de aandacht te brengen!

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

Sinds het begin van de pandemie is het niet meer mogelijk om zonder afspraak de katten te bezoeken.

Afspraken worden gemaakt als er een succesvolle matching is met een kat, op basis van de criteria die wij stellen aan de thuissituatie.

In alle gevallen dient hiervoor het adoptieformulier ingevuld te worden.

Heb je interesse in Mozart?

Doneer om Mozart te helpen!

© Dierenasiel Oostzaan 2022