Ontmoet Martens & Messi

Martens & Messi

Messi!
Martens!

Kom meer over Martens & Messi te weten!

Hallo! Messi hier! Mijn broer Martens en ik zorgen hier voor de kittens. We letten op ze, wassen ze, spelen met ze en knuffelen met ze. Of ze nou piepklein zijn, wat ouder, wild, alle kittens zijn welkom. Het kunnen er niet genoeg zijn. Zo heb ik hier mijn eigen harem van kittens rondlopen. Elke keer nieuwe die we de routine moeten leren, want ze gaan allemaal op een gegeven moment naar hun thuis.

Dat willen wij nu ook heel graag, een eigen thuis. We wonen hier namelijk al heel lang. We zijn hier zelf als kittens komen wonen. In het begin waren we heel bang. Nu zijn we soms nog wat verlegen, maar als bekend personeel bij ons op bezoek komt, dan vinden we het heerlijk om te knuffelen en om kopjes te geven. Kijk maar naar onze filmpjes! Aan ons heb je de allerliefste, zachtaardigste katers die er zijn! Je hebt wel wat geduld nodig, want we zullen eerst moeten wennen.

Wat we zoeken? Liefst zouden we verhuizen naar een thuis dat gastgezin is voor kittens. Dan kunnen we blijven doen waar we goed in zijn als pappakaters. Andere sociale katten zijn natuurlijk ook heel leuk. Maar het belangrijkste is dat we bij elkaar blijven. Oh ja, en een veilig tuintje. We houden van buiten! Een fijn plekje in de zon, verstopplekjes, vliegjes vangen. Helemaal top!

Ben jij klaar voor het ontvangen van heel veel kopjes van de allerliefste katers die er zijn? Vul dan snel de vragenlijst voor adoptie in!

Geslacht: 

Geb.datum:

Gechipt:

Gecastreerd:

Gevaccineerd:

Adoptiekosten:

Speciale zorg:

Hoe ben ik hier beland?

Broers

29-06-2021

Ja

Ja

Ja

€150 + €150

Geen

Zwerfkatten

Belangrijk om over mij te weten:

De belangrijkste stap in de adoptie van een dier is om de juiste verwachtingen te hebben. Als de verwachtingen niet blijken te kloppen dan gaat het vanzelfsprekend de verkeerde kant op. Hier willen wij je graag mee helpen.

Ga na wat de werkelijke reden is om een kat te adopteren. Is dit een tijdelijk iets, of een permanente aanvulling van het gezin? Een kat blijft bij je voor de rest van zijn/haar leven en je neemt de taak op je om de kat te voorzien in alles wat hij/zij nodig heeft. Dit kost geld, tijd en energie en afhankelijk van de situatie zal je dingen moeten opofferen. Wij helpen je graag om de juiste verwachtingen te creëren van wat het inhoud om voor een kat te zorgen.

Nazorg

De eerste periode na de adoptie kan erg stressvol zijn voor de kat. Zeker als de kat zich minder goed, of snel, kan aanpassen. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waardoor er veel vragen worden opgeroepen. Wij staan elke dag helemaal voor je klaar om jou en de kat(ten) hierin te helpen. Centraal staat dat je er nooit alleen voor zal staan.

Dit geldt voor medische situaties en ook voor situaties waarin het gedrag van de kat wat ingewikkelder is om mee om te gaan. In deze gevallen staan onze ervaren collega’s klaar om je te helpen en kan er zelfs een bezoek gepland worden om mee te denken en oplossingen te bieden bij je thuis.

Medische garantie

In het asiel doen wij er alles aan om alle katten volledige te onderzoeken waar nodig. We krijgen veel te maken met hartecho’s, röntgenfoto’s en niesziekte om maar wat te noemen. Er zijn veel situaties waarbij de behandeling of het proces langdurig is. Het kan daardoor voorkomen dat katten geplaatst worden die nog onder behandeling zijn. Voor deze situaties en problemen die kortstondig ontstaan na plaatsing geldt onze medische garantie. Dit betekent dat in veel gevallen de kosten vergoed worden bij behandeling bij onze dierenarts. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, die uitgebreid worden besproken tijdens het adoptieproces.

Levenslang advies

Onderdeel van onze nazorg is ook levenslang advies. Katten zijn gevoelig voor veranderingen en laten niet altijd goed merken wat dit teweeg brengt. Hierdoor kan het voorkomen dat de kat zich anders gaat gedragen, gedrag laat zien wat hij/zij voorheen niet liet zien, of misschien is er wel iets heel anders aan de hand. Contact opnemen met de dierenarts is altijd goed, maar soms is het ook fijn om te weten dat je altijd iemand kan bellen om advies.

Voor al onze geadopteerde katten geldt dat wij hulp en advies bieden voor zolang de kat leeft. Als wij nog iets extra’s kunnen doen voor onze katten na herplaatsing, dan doen we dat maar al te graag.

Help ons om Martens & Messi wat meer onder de aandacht te brengen!

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

Sinds het begin van de pandemie is het niet meer mogelijk om zonder afspraak de katten te bezoeken.

Afspraken worden gemaakt als er een succesvolle matching is met een kat, op basis van de criteria die wij stellen aan de thuissituatie.

In alle gevallen dient hiervoor het adoptieformulier ingevuld te worden.

Heb je interesse in Martens & Messi?

Doneer om Martens & Messi te helpen!

© Dierenasiel Oostzaan 2022