Katvertenties

Tijdelijk niet beschikbaar!

Hieronder staan de wekelijkse “Katvertenties” van 2020. 

Deze verhaaltjes brengen de katten net dat beetje extra onder de aandacht wat ten goede komt aan het herplaatsen van deze bijzondere dieren.

Verhalen van katten die geplaatst zijn worden op den duur verwijderd.

Wie zal er volgende week in staan?!

Oliver

Drie sprongen.Dat is in kort mijn verhaal. Mijn verleden is voor iedereen een enigma. Het enige wat zeker is, is dat ‘mensen vertrouwen’ in me zit. Als je mijn kopjes ontvangt zal je dit wel merken.Aanvankelijk was ik bang, en mijn onzekerheid zette ik om in verdedigingstactieken. Er zijn weinig dingen waar ik niet naar geblazen heb. Eenmaal mijn rust te hebben gevonden en ook nog van eten te kunnen genieten kwam ik in grote stappen los.Van verstoppen, naar de kat uit de krabpaal kijken, tot afdalen om ‘s werelds hardste en meest ongecontroleerde kopjes te geven. De eerste keer dat ik een kopje gaf was voor iedereen even schrikken. Vooral voor mij!Geluiden zijn me nog allemaal vreemd en dat gaat nog wat tijd kosten om daar aan te wennen, maar ik kan je verzekeren van een gezellige lieve knuffelkat.Heb je geduld en vertrouwen? Kun je even wachten totdat de schootkat in me loskomt? Is het een rustig huishouden met genoeg plek en een tuin? Dan kan het zowaar een match zijn!

Puk

Ik ben Puk, een schattig lief dametje met een groot hart en voldoende energie voor veel knuffels!

Eigenlijk ben ik altijd wel verwend geweest met het feit dat ik naar buiten kon. Helaas moest mijn vorig personeel verhuizen, waardoor ik in een kleinere ruimte zonder tuin terecht kwam. Dit beviel me absoluut niet. Teveel gedoe, teveel stress. Dat kan ik niet gebruiken.

Eenmaal in het asiel aangekomen kwam mijn personeel erachter dat ik extreem lief was, de aandacht echt op zocht, maar ook niet heel veel gewend was. Nu ben ik zover dat ik gewoon durf, naar buiten, naar je toe, ik ga er helemaal voor.

Een schootkat ben ik van nature niet, maar ik ben tot grootse dingen in staat. Wil je een gezellige knuffelkat, een gesprekspartner, maar wel een kat die lekker haar eigen ding doet? Dan kan ik de ideale kat voor je zijn! Ondanks dat ik 10 jaar jong ben wordt je overspoeld door mijn energie en affectie.

Christi

Prachtig.. Ik weet het. Ik laat me altijd van mijn mooiste kant zien.

Net zoals veel katten heb ik snel genoeg van andere katten. Ik verdedig dan ook graag mijn recht op de troon. Voorheen was ik een zwerfkat, wat mijn associatie met mensen niet ten goede kwam.

Ontzettend speels en nieuwsgierig is wat ik ben. Maar door alle hectiek in de kennel kan ik gewoonweg mijn ei niet kwijt. Sommige mensen mogen me borstelen, maar aaien is vaak niet echt mogelijk zonder mijn poten door het luchtruim te wapperen. Het is dus allemaal nog wat pril en voorzichtig op dat gebied.

Geïnteresseerd ben ik zeker! En je kunt me ook zonder pardon zien rollebollen in mijn kasteeltje buiten. Ondanks alles wat om me heen gebeurt lijkt stress bij mij geen parten te spelen.

Met wat tijd en de nodige rust kan ook ik omgetoverd worden tot een heerlijk gezellig poesje.

Vesper

Mijn binnenkomst was een werkelijk angstaanjagend tafereel voor iedereen die mij in zijn of haar blikveld kreeg. Ik vond het he-le-maal niks. Uiteindelijk kalmeerde ik pas in de kennel bij andere katten, waar mijn afgunst voor ze aan het licht kwam.

Wat was ik een terreur voor iedereen. Handen, katten, stokjes, stokjes met veren, eigenlijk alles wat niet vast zat en los kon.. Ging ik op tekeer.

Maar… Ik ben mijn plek aan het vinden. Hoe? Natvoer. Wat.. is.. dat.. lekker!

Eigenlijk is er weinig van mijn vorige-ik over. Ondanks dat ik nog steeds barst van de energie loop ik dit niet de hele dag te botvieren op alles op poten. Het enige klapje dat ik uitdeel is om mijn eten te beschermen.

Ik kan niet uitleggen wat ik meegemaakt heb en dat maakt mij begrijpen ook wat lastiger. Maar laat mijn verandering nu het boegbeeld zijn voor een toekomstige, hemelse mens-kat relatie. Gun me de tijd bij te draaien, in mijn eentje, zonder andere katten en ik verzeker je dat er een fantastische relatie op zal bloeien.

Dierenasiel Oostzaan