Ontmoet Johnny & June

Johnny & June

JohnJune (7)
JohnJune (6)
JohnJune (5)
JohnJune (4)
Johnny en June
JohnJune (3)

Kom meer over Johnny & June te weten!

De tijd in het asiel
Bij binnenkomst werd direct duidelijk dat we voor langere tijd geen goede zorg hebben gehad. Angstig, getraumatiseerd en altijd samen op een kluitje. Het eten ging moeizaam, we wilden ons alleen maar volledig verstoppen en goed ademhalen was door de stress niet eens vanzelfsprekend. We waren erg vermagerd, onze vacht in slechte conditie en allerlei symptomen die duidden op gezondheidsproblemen. Dit zorgde er ook voor dat ondanks de goede behandeling die ik kreeg, mijn oog niet te redden was.
 
Dit maakt het tafereel nog heftiger aangezien June erg tegen me op keek. Door de operatie kon ze bij mij geen steun halen. De situatie was erbarmelijk. Er werd snel na binnenkomst al gepoogd een pleeggezin te vinden om ons de best mogelijke kansen te geven.
 
Eenmaal in het pleeggezin

Ook dat was nou niet meteen een doorslaand succes. Er was dan misschien wel wat meer rust, maar ook daar waren we extreem angstig.  Gelukkig stond daar een grote bank waar ze zich goed onder konden verstoppen. Ook het achter gasfornuis bleek een geweldige verstopplek. En verstoppen dat deden ze dus! Pas als er niemand was of iedereen lag te slapen kwamen ze tevoorschijn om te eten en van de kattenbak gebruik te maken. 

Na een paar paar dagen kwam June af en toe overdag te voorschijn voor een kleine verkenning door het huis. Meteen viel op dat June een echte dame is. Ze loopt namelijk ontzettend sierlijk en heeft een prachtig lief koppie. Met June ging het dan ook snel stukken beter. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden en zit ze graag in een kartonnen doos of in haar mandje op de hoge kast, waar ze goed uitzicht heeft op alles en iedereen. Ook zit ze graag in de vensterbank om de buurt in de gaten te houden. Spelen doet ze ook steeds meer. Alleen of met haar broer Johnny. Mensen zijn nog steeds een beetje eng, maar inmiddels ruikt ze al aan handen en mag je haar soms heel even aaien. Één keer heeft ze zich al helemaal overgegeven aan het aaien en begon ze heerlijk te spinnen en te kronkelen van geluk. 

Johnny zijn weg naar een prettig kattenleven was wat langer. Johnny was extreem bang en moest ook nog eens wennen aan zijn beperkte zicht. Hij had inmiddels nog maar 1 oog en ook het andere oog lijkt wat troebel. En alsof dat nog niet genoeg was moest zijn gebit ook nog eens verwijderd worden. Het grootste gedeelte van zijn gebit is er inmiddels uit en 11 januari wordt de rest verwijderd.

Johnny kwam pas na 2 maanden af en toe tevoorschijn en stapje voor stapje durfde hij steeds meer. Johnny heeft echt heel veel angsten moeten overwinnen om te zijn waar hij nu is. Johnny is inmiddels goed op zijn gemak en slaapt heerlijk in zijn woninkje op de krabpaal of in zijn mandje onder de tafel. Hij eet goed en is heel nieuwsgierig. Hij is gek op zijn zus met wie hij graag speelt en vermaakt zich ook prima alleen. Hij speelt steeds meer, zit steeds meer in de vensterbank om de buren te begluren en laat zich soms aaien en kan zich er een enkele keer helemaal aan overgeven. Wanneer de bank leeg is, grijpt hij zijn kans en ligt hij als een prins op de bank. Soms probeert hij ook naast zijn personeel te gaan liggen. Hoewel hij ontzettend welkom is, schrikt hij dan van zijn eigen overmoedigheid en gaat hij toch liever ergens anders liggen. Johnny zou diep van binnen nog wel eens een echte schootkat kunnen zijn.

Onder de bank verschuilen ze zich alleen nog in geval van grote calamiteiten zoals met stofzuigen of visite die net binnenkomt. 

Johnny en June zijn twee hele lieve zachtaardige katten en doen niemand kwaad. Ondanks hun angsten halen ze nooit uit. Beide spelen graag, zijn heel nieuwsgierig en hobbelen gezellig door huis. 

Geslacht: 

Geb.datum:

Gechipt:

Gecastreerd:

Gevaccineerd:

Adoptiekosten:

Speciale zorg:

Hoe zijn wij hier beland?

Kater & Poes

25-06-2011

Ja

Ja

Ja, plus booster

€200

Veel rust en liefde

Afstand door overlijden eigenaar

Belangrijk om over mij te weten:

De belangrijkste stap in de adoptie van een dier is om de juiste verwachtingen te hebben. Als de verwachtingen niet blijken te kloppen dan gaat het vanzelfsprekend de verkeerde kant op. Hier willen wij je graag mee helpen.

Ga na wat de werkelijke reden is om een kat te adopteren. Is dit een tijdelijk iets, of een permanente aanvulling van het gezin? Een kat blijft bij je voor de rest van zijn/haar leven en je neemt de taak op je om de kat te voorzien in alles wat hij/zij nodig heeft. Dit kost geld, tijd en energie en afhankelijk van de situatie zal je dingen moeten opofferen. Wij helpen je graag om de juiste verwachtingen te creëren van wat het inhoud om voor een kat te zorgen.

Huidige adoptietarieven**:

Kitten tot 12 maanden oud: € 200,00 *

Kat tussen 1 jaar en 12 jaar: € 150,00

Kat ouder dan 12 jaar: € 100,00

*Doordat katten tot een jaar oud extra (medische) zorg nodig hebben, ligt de prijs voor hen wat hoger.
**Tarieven sinds 20 Juli 2022

Nazorg

De eerste periode na de adoptie kan erg stressvol zijn voor de kat. Zeker als de kat zich minder goed, of snel, kan aanpassen. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan waardoor er veel vragen worden opgeroepen. Wij staan elke dag helemaal voor je klaar om jou en de kat(ten) hierin te helpen. Centraal staat dat je er nooit alleen voor zal staan.

Dit geldt voor medische situaties en ook voor situaties waarin het gedrag van de kat wat ingewikkelder is om mee om te gaan. In deze gevallen staan onze ervaren collega’s klaar om je te helpen en kan er zelfs een bezoek gepland worden om mee te denken en oplossingen te bieden bij je thuis.

Medische garantie

In het asiel doen wij er alles aan om alle katten volledige te onderzoeken waar nodig. We krijgen veel te maken met hartecho’s, röntgenfoto’s en niesziekte om maar wat te noemen. Er zijn veel situaties waarbij de behandeling of het proces langdurig is. Het kan daardoor voorkomen dat katten geplaatst worden die nog onder behandeling zijn. Voor deze situaties en problemen die kortstondig ontstaan na plaatsing geldt onze medische garantie. Dit betekent dat in veel gevallen de kosten vergoed worden bij behandeling bij onze dierenarts. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, die uitgebreid worden besproken tijdens het adoptieproces.

Levenslang advies

Onderdeel van onze nazorg is ook levenslang advies. Katten zijn gevoelig voor veranderingen en laten niet altijd goed merken wat dit teweeg brengt. Hierdoor kan het voorkomen dat de kat zich anders gaat gedragen, gedrag laat zien wat hij/zij voorheen niet liet zien, of misschien is er wel iets heel anders aan de hand. Contact opnemen met de dierenarts is altijd goed, maar soms is het ook fijn om te weten dat je altijd iemand kan bellen om advies.

Voor al onze geadopteerde katten geldt dat wij hulp en advies bieden voor zolang de kat leeft. Als wij nog iets extra’s kunnen doen voor onze katten na herplaatsing, dan doen we dat maar al te graag.

Help ons om Johnny & June wat meer onder de aandacht te brengen!

Contactgegevens

Dierenasiel Oostzaan

020 – 633 5400

Zuideinde 220
1511 GM Oostzaan
info@dierenasieloostzaan.nl

Sinds het begin van de pandemie is het niet meer mogelijk om zonder afspraak de katten te bezoeken.

Afspraken worden gemaakt als er een succesvolle matching is met een kat, op basis van de criteria die wij stellen aan de thuissituatie.

In alle gevallen dient hiervoor het adoptieformulier ingevuld te worden.

Heb je interesse in Johnny & June?

Doneer om Johnny & June te helpen!

© Dierenasiel Oostzaan 2021